top of page

Referenser - Patientfall

Klassisk Homeopati

Susanne (40 år) var väldigt självkritisk, upplevde återkommande depressioner då hon kände sig mycket nedstämd och saknade livsglädje. Hon blev orolig i sociala sammanhang och undvek det helst. Susanne besvärades även av kraftig PMS samt ständigt återkommande förkylningar och urinvägsinfektioner.

 

Susanne beskriver hennes läkning så här:

"Glädjen när glittret i ögonen återvänder. 

Jag tror att vi alla har olika saker att deala med i livet. Att ingen är perfekt. Att vi alla varit med om olika händelser i livet som satt sina spår. Att gamla mönster kan återinträda i situationer som tidigare varit jobbiga för en. Å att är man inte uppmärksam på dem kan de ställa till det för en, trots att situationen/livet inte är desamma som tidigare i livet.

Jag tror oxå att det är viktigt att jobba med sig själv, sina tankar och mönster - ständigt. För att leva ett så gott liv som möjligt och även för att människorna omkring en ska få möta den fina människa man innerst inne är.

Det finns många olika sätt och alla behöver nog hitta sitt rätt. För mig har homeopatin varit det som - faktiskt - förändrat hela mitt liv. Till det bättre! 

 

Det är fantastiskt att jag med homeopatin har kunnat läka ett helt liv och raderat mönster som fortlevat under många generationer. Att jag från att i många fall gränsat till social fobi till att faktiskt kunna tycka om att ha människor omkring mig. Från ständiga förkylningar till så gott som alltid frisk. Från gräsliga PMS-besvär till att knappt märka när i månaden som det är dags. Från svag självkänsla till att faktiskt tycka om mig själv. 

 

Det är helt magiskt vad läkning på djupet kan göra om man bara har modet att göra den resan och ta itu med sig själv. 

Jag som förut alltid vinglade - står nu på stadiga ben. Vet vad jag vill och vem jag är. Bryr mig inte längre lika mycket om vad andra må tycka och tänka om mig. För jag är ju jag - och varken kan eller ska vara något annat.  Balans har äntligen infunnit sig i livet. Jag har aldrig mått så bra som jag gör nu och jag som tidigare trodde att det inte ens var möjligt!

 

Men när jag svajar lite, vet jag var hjälpen finns att få. Är evigt tacksam över att mina vägar korsades med bästa Kajsa och att jag numera inte behöver leva i en förkrympt version av mig själv."

Boka konsultation >>
Homeopati-Referens-Susanne
Homeopati-Referens-Dane

Dane 31 år, hade undertryckt både sorg och ilska ända sedan hans svåra barndom. Han hade undertryckt sina känslor så starkt att han hade svårt att uttrycka vad han sökte hjälp för, allt var kaos inom honom. Han var rädd för människor och litade på bara några få. Han led av återkommande kraftiga ångestattacker och hade svårt att få vardagen och livet att fungera. 

 

Dane beskriver hans läkning så här;

"Tacksamheten jag känner för Kajsa och homeopatin och vad den har gjort för mig i mitt liv är svårt att beskriva. Jag hade viljan men saknade förmågan att öppna upp och leva mitt liv på mina villkor och vara den jag är innerst inne. Jag har varit hårt omsluten av ett skal och allt som gjorde mig till mig själv var förtryckt. Istället kände jag djup ångest och kraftigt självhat. Jag upplevde panikångestattacker, kände mig deprimerad, ensam och undvek mänsklig kontakt. Jag kände inte någon mening med att fortsätta leva mitt liv. 

Det har förändrats idag tack vare att jag fick hjälp och stöd av Kajsa och homeopatin. Jag kan inte rekommendera henne nog. Kajsa är underbar, jätteduktig och jag har stort förtroende för henne. När jag träffade Kajsa kändes det rätt och samtidigt var jag smårädd för på ett intuitivt plan visste jag att hon kunde se mer i mig själv än vad jag själv hade tillgång till. Det fanns inget personligt med mig själv vid den tidpunkten. Idag får jag reda på mer och mer om mig ju djupare jag kommer in i mig själv tack vare Kajsas hjälp. Förutom att jag känner mer kärlek och glädje till att vara jag upplever jag att min röst har blivit både mildare men också mer bestämd. Min personlighet strålar ut genom min blick och mitt ansiktsuttryck är numera full av liv och glädje. Jag känner empati gentemot mig själv och andra och är mer tillmötesgående mot människor i vardagen. Min kroppshållning har förbättrats och jag har blivit bättre på att säga ifrån och uttrycka mig själv och mina åsikter. Efter varje känsloutlopp får jag en stabilare plattform att utgå ifrån och jag upplever ett rikare inre liv och känner livsglädje och kontakt med mig själv med starkare intensitet än förut. Jag ser alltid fram emot nästa uppföljningssamtal med Kajsa då jag berättar vad som har hänt sedan vi sågs senast. Jag är fortfarande under min läkningsprocess och förtryckt sorg och smärta ska fortfarande komma upp till ytan men jag är på god väg att komma åt allt. För jag tänker nämligen gå hela vägen och läka alla mina sår och trauma som står i vägen för mig. Jag vill möta mig själv och vara den jag alltid varit menad att vara så jag kan leva mitt liv fullt ut."

Isac (17 år) sökte för återkommande kraftiga migränanfall. Isac blev helt symtomfri efter bara en dos av hans homeopatiska medel. Isacs mor beskriver hans läkning så här;

 

"Isac började få migrän i tonåren i högstadiet. Han fick blixtrande huvudvärk, hans syn försämrades på ena ögat, auraseende och blinda fläckar. Han blev illamående av huvudvärken och känslig för ljus. Ofta domnade ena armen liksom tungan bort, det vill säga ena sidan av kroppen blev påverkad och domnade bort. Ofta startade migränattacken av starkt ljus av något slag. Som värst hade Isac migränanfall flera gånger i veckan under sommarmånaderna och övrig tid av året ca 2-3 gånger per månad. Detta höll på i nästan 2 års tid. Efter vi varit hos Kajsa och Isac blev behandlad med ett homeopatiskt medel har Isac varit helt symtomfri. Han fick endast ett migränanfall i början efter intag av homeopatmedel men sedan har han varit helt symtomfri och inga fler migränanfall. Tack Kajsa!"

Boka konsultation >>
Isac-Referens-Homeopati1.PNG
Klassisk Homeopati referens

Alice (27 år) sökte hjälp för social fobi, scenskräck, ångest och PMS – fick ett helt nytt liv! Alice blev oerhört stressad och nervös inför både sociala tillställningar och de föredrag hon återkommande höll i, så pass att hon tog Betablockerare för att lugna sig. Hon besvärades även av ångest som triggades av känslomässig stress. Efter bara några intag av hennes homeopatiska medel kunde hon hålla föredrag och delta i sociala sammanhang utan den starka nervositeten och Betablockerare behövdes inte längre.

 

Alice beskriver hennes läkning så här;

"Klassisk homeopati är en behandlingsform som passar mig då inget lämnas åt slumpen och man verkligen läker symtom. Man vrider och vänder på varje sten tills man slutligen hittar rätt. Vilket gör att man hela tiden kan följa med och vara medskapare i sin egen läkning. Det blir därför extra tydligt när man går från klarhet till klarhet, då gamla symtom plötsligt försvinner och man förstår att det finns en grundorsak till allt. Jag har inte bara blivit friskare utan även klokare och bättre på på att ta hand om kroppen och själen. Homeopati har för mig varit ett sätt att förstå mig själv och min resa och Kajsa är den trygghet jag verkligen behövt på vägen. Jag rekommenderar alla att vända sig till den klassiska homeopatin men framför allt att göra det under Kajsas regi."

Robert (54 år) sökte för energilöshet, återkommande besvär i luftvägarna, kronisk diarré, oro samt konflikträdsla.

 

Robert beskriver sin läkning så här:

Jag hade i över tjugo års tid känt mig trött och utan energi. Det var en ständig trötthet som gjorde att jag lätt blev irriterad och min toleranströskel var väldigt låg. Vissa dagar hade jag lite mer energi men den förbrukades ganska fort av någon händelse som krävde lite mer av mig t.ex. vid konflikter av något slag eller grubblerier över ganska vardagliga saker. 

Jag har alltid varit konflikträdd och när det det uppstått en konflikt av något slag har jag alltid backat och dragit mig tillbaka, jag tordes aldrig stå upp för min sak. Jag undvek även konflikter som inte berörde mig, jag kände till och med ett stort obehag när personer i min närhet argumenterade.

 

Jag gick för många år sedan igenom en uppslitande skilsmässa från mina barns mor och kort därefter avled min far hastigt och helt oväntat. Sorgen var total och jag fick aldrig tid att sörja när all tid gick till att få vardagen med mina barn att fungera. Mina känslor stängdes inom mig vilket resulterade i att min trötthet om möjligt blev ännu större. Jag kunde ligga vaken om nätterna och grubbla över små problem som växte sig gigantiska i min värld. 

 Jag har sedan barnsben haft känsliga luftvägar och irriterats av kall och fuktig luft som resulterade i hosta och en svidande känsla i bröstet. Liknande symtom uppstod vid vistelse bland starka dofter och vid kontakt med vissa pälsdjur. Jag har även besvärats av känslig mage med kronisk diarré.

 

Jag har läkt via klassisk homeopati i några år och har långsamt återfått allt mer av min energi. Jag kan hantera konflikter på ett mycket sundare sätt där jag tryggt kan stå kvar och visa mina känslor oavsett sorg eller ilska utan att  känna att marken gungar under mig och att jag faller ner i en avgrund. 

Mina stora besvär vid kontakt med pälsdjur har blivit mycket lindrigare. Jag har fått ett lugn i kropp och sinne som gjort att jag sover om nätterna utan att vakna och fastna i grubblerier under flera timmar. Oron över saker och ting i vardagen har blivit avsevärt mindre, sådant som förut upplevdes som oöverstigliga hinder.

 

Jag har märkt att homeopatin kan hjälpa kroppen att läka förvånansvärt snabbt i vissa avseenden men att läkningen också kan ske väldigt finstämt och subtilt, så till den grad att andra människor påpekat för mig att det hänt saker utan att jag själv märkt det. Jag är evigt tacksam för att jag fick kännedom om homeopatin. En läknings form utan främmande kemiska substanser där min kropp startar sin egen läkningsprocess enbart med hjälp av energierna i medlen från naturen. 

 

Jag är också tacksam över att ha Kajsa Bohm som min homeopat och jag vill varmt rekommendera henne. Hon har en lång och mycket gedigen utbildning och hennes kunskaper tillsammans med hennes varma personlighet gör att man känner sig fullständigt trygg och omhändertagen.

Boka konsultation >>
Klassisk Homeopati referens
Barn - Klassisk Homeopati referens

Moa (10 år) sökte för nattskräck, återkommande mardrömmar och fobier.  


Så här beskriver Moas föräldrar hennes läkning;

"Moa har haft återkommande mardrömmar nästan varje natt. Ibland har hon haft som nattskräck och inte varit kontaktbar. Hon var orolig inför situationer där hon inte visste exakt vad som skulle hända. Vågade inte sova borta.

Hade fobi för illamående och att kräkas, gick inte ens att nämna ordet förens hon fick panik.

 

Ganska omgående när hon började med homeopatin så avtog hennes mardrömmar och fobier. Från att haft mardrömmar nästan varje natt sover hon nu lugnt. Allt blev bättre. Är så otroligt tacksam för vad homeopatin har gjort för Moa."

Livia (12 år) sökte för mycket växlande humör med kraftiga vredesutbrott, rastlöshet och tvångshandlingar.

Så här beskriver Livias föräldrar hennes läkning;

"Innan homeopatin hade Livia stora vredesutbrott där hon kastade saker och slogs ibland. Kallade hela familjen vid fula ord, var mycket arg och ville inte ha kroppskontakt. Hon kunde bli mycket rastlös och ville ha ständiga förändringar. Hon hade tvångshandlingar som hon besvärades av dagligen.  Hennes symtom kunde liknas som vid adhd.

 

Idag så söker hon kontakt och vill gärna kramas. När hon blir arg så är det inte alls lika stora utbrott och de går över ganska omgående. Hon är gladare, lugnare och mer harmonisk. Familjen får numera möta en lugn och balanserad Livia och hon delar ofta med av hennes djupa insikter.

 

Livia mår mycket bättre och även hela familjen. Vi är väldigt tacksamma för vad homeopatin har gett Livia."

bottom of page